Младеж на 18 години загина при катастрофа в Плевенско, предизвикана от непълнолетен шофьор.

...
Младеж на 18 години загина при катастрофа в Плевенско, предизвикана от непълнолетен шофьор.
Коментари Харесай

18-годишен пътник загина при катастрофа с непълнолетен шофьор в Плевенско

Младеж на 18 години почина при злополука в Плевенско, предизвикана от непълнолетен водач. За това оповестяват от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Плевен.
Инцидентът е станал през вчерашния ден към 17 часа по бетонов път в посока Тръстеник. Зад кормилото на автомобил " Мерцедес " е бил 17-годишен от Тръстеник, който е изгубил надзор над ръководството и колата се е преобърнала в затревена повърхност.
В резултат на произшествието са пострадали водачът и возещият се на предна дясна седалка 18-годишен, също от град Тръстеник. Двамата са превозени в Центъра за незабавна здравна помощ в Плевен. 
Пътникът е умрял, а лидерът е диагностициран с фракура на ключица, травма на дясно коляно и травма на бял дроб. Настанен е за лекуване в детско поделение. Взета му е и кръвна проба за химичен разбор за съществуване на алкохол и упойващи субстанции, прибавят от ОД на Министерство на вътрешните работи.
Автомобилът, с който е станал случаят, е с прекратена регистрация поради липса на застраховка " Гражданска отговорност ", сподели за Българска телеграфна агенция Дияна Илиева, заместител областен прокурор на Плевен.
Тя разясни, че пътят, по който се е движила колата, не е част от републиканската пътна мрежа и не е поддържан. Все още се обясняват аргументите за случая, чакат се резултатите от взетите проби за алкохол и опиати на водача, добави прокурор Илиева. 
По случая е формирано досъдебно произвеждане за причиняване на пътнотранспортно произшествие от недееспособен лидер.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР